Sunday, September 13, 2009

Nasyid Underground



Nasyid underground???? Huhuhu... Nasyid pun indie ke? Jgn tak tau ye. Dasyat la revolusi industri nasyid sekarang. Yang ni cover album nasyeed underground. Album ni baru je release. Ada 14 buah lagu yang pelbagai genre. Semua lagu dalam album ni memang sedap2 belaka dan di nyanyikan oleh penasyid indipendent Malaysia.

Antara lagu yang ada dalam album ni:

1) Selawat Aluan (Shureem)
2) Selawat Tawassul (FeelHoney, Misk, Vir2vois)
3) Realiti (Paradise)
4) Di Tangisan Cinta (Syahman, Taqi NICE, Halim DEVOTEES)
5) Jodoh & Takdir (Misk)
6) Bebaskan (Rahmat)
7) Segalanya Ada (Syahman)
8) Kuharap Redha-Mu (Vir2vois)
9) Teman (Zul MV)
10) Kisah Cinta (FeelHoney)
11) Message Undelivered (Halim)
12) Bukan Niatku (Special appearance : DEVOTEES)
13) Keceriaanmu (Special Appearance : Fakhrul AQ3)
14) Masih Ada Cinta (Special appearance : NICE)


Semua lagu sangat best bagi saya. Setiap lagu ada keistimewaan tersendiri dari track pertama, Selawat Aluan sampaila track terakhir, Message Undeliver dan my favourite song is track no 2, lagu dr Devotees; Bukan Niatku. Huhuhu...saya suka lagu dan lirik dia. Bro. Halim yang compose lagu ni. Best...

Tapi, ada juga yang jiwang bagi saya. Lagu yang tak bleh blah bagi saya adlah Message Undeliver. Ingat lagu ni dlm English, tapi fully in Malay. Bro. Halim from Devotees yang nyanyi lagu ni, & dia gak yg compose. Huhuhu...kisah benar ke? Newey, lagu ni saya nak tergelak gak kalau dengar sorang2. Macam kelakar, i wonder macam mana Bro. Halim dapt idea tuk lagu ni. Ehm....*thinking*

Sayang la dlm album ni tak ada lirik di sertakan sekali. Kalau nak lihat lirik tu, kena log on to blog nasyid indie. Tapi, bila buka kat situ pun tak leh gak. Huhuhu...a bit disappointed. Tak best la tak ada lirik nak tengok-tengok.

Ok, tuk membeli album ni bleh lawati blog nasyidindie Beli & dengar sendiri, pasti anda berpuas ati. Album ni tak ada kat semua kedai kecuali tempat-tempat yang terpilih je. Dah nama pun underground kan.Jadi kalau nak, kena tempah atau beli dari wakil penjual dorang.

Selamat Mendengar Album Nasyid Underground ni.
source: http://nasyidindie.blogspot.com/

8 comments:

Jewel Lover said...

Salam,
Ada dijual di iic.Tp,sy tak beli pun.Kat kolej tu klu nak beli apa-apa bawah RM20 boleh la =)

nadia said...

boleh beli kat Syah kan? Dia jual harga berapa? album ni ikut orang gak. Lain org lain harga. Tapi still yg ori.

Jewel Lover said...

Syah?Laki tu nama Syah ke?huhu
RM21 kot,tak ingat la akak.
Berbeza plak ye plik jgk.

nadia said...

klau wakil IIC, syahiran la. Ye la, ada yg jual rm 18 je, rm 19, rm 20, mcm2 harga la. Yg penting pandai pilih la. Len harga sebb dorang kira komisen skali kot. huhuhu....

Miss Ann said...

Best ke Nad?nk dgr gk...

nadia said...

best giler la. ari2 dok dengar tau. bleh2...nnt beli album. hehehehe....

iffahnazifa said...

Msg undelivered??
Mmg xleh thn..haha
Ingt kan psl ape la mula2 tu..*big grin*
Jiwang karat..

nadia said...

lagu tu mmg " message undeliver" betul. Pending ni. Hahaha...jom tny Bro Halim la apa message dia dlm lagu tu. Hehehe...