Saturday, May 8, 2010

MaSa=?????

Assalamualaikum semua,


masa bergerak terlalu pantas atau saya yang suka melambatkan masa???? huhuhu...
Sekarang ni terasa masa terlalu cepat bergerak.
Penat tau nak kejar. Dah la saya ni jenis yang buat kerja secara relax. Tak suka nak cepat dan pantas.
Tapi, short sem ni sangat la menguji diri. Semua benda kena buat dengan pantas dan cepat. Kalau tak buat macam tu, alamat tak sempat la nak siap kerja. Memang menguji jiwa dan raga betul la. Saya tertekan, but stay cool.
Tak abes lagi kan cerita pasal short sem ni. Memang, saya akan cakap juga. Tah la. Bila tengok kalender, risau je dok kira date-line nak hantar assigment la, kuiz, mid-term xm, presentation segala. Alahai, banyak tu. Sabarlah wahai hati....
Orang kata, masa short sem ni tak banyak kerja. Banyak waktu untuk relax, jalan-jalan, tidor, dll. Siap ada yang buat kerja part-time lagi tu. Betul la kot. Masa banyak, tapi tak tahu nak buat apa. Tak di gunakan dengan perkara yang bermanfaat.

Apa-apa pun, masa Allah dah bagi 24 jam 1 hari. Sama ja, semua orang dapat. Jadi pandai-pandailah nak guna dan bahagikan masa tu kan.

Demi masa! Sesungguhnya manusia dalam kerugian,Kecuali orang-orang yang percaya,dan membuat kerja-kerja kebaikan,dan saling berwasiat pada yang benar,dan saling berwasiat untuk bersabar. (103:1-3)

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

3 comments:

kalam said...

amik je assistent tolong buat keje ahahha

nadia said...

amik assistant mmg la boleh. tp, sy ni jenis yg susah nk percayakan org len yg buat kerja saya. nnt tak puas hati.

kalau saya tak puas hati, saya akan jadi "murung"
sapa nk jwb, sapa nak pujuk!!!
huhuhu....

iffahnazifa said...

'Kemurungan' itu sntiasa hadir ya..?~hehe