Thursday, June 10, 2010

Waktu Kecederaan....

Assalamualaikum semua,

ehm...sekarang ni saya & kwn2 tgh bergelut dengan waktu kecederaa. Semua dah semput, tak cukup rehat, tak cukup tidur, tak cukup makan sebab nak siapkan segala benda sebelum final exam minggu depan. Huhuhu...maklumla, dah ujung2 sem, suasana macam ni mmg dah biasa. Pelik kan, short sem pun jdi mcm masa long sem gak. Dah nak final exam pun, masih ada assigment yg nk kena hantar, masih ada presentation yg nak kena buat, kuiz pun kena jawab. Semua benda ni kena buat sebab nak cukupkan carry marks. Tak pa lah, nak buat macam mana kn, itulah kehidupan seorang pelajar. Layan je lah.

Rupanya risiko gak la amik short sem ni. Banyak kerja nak kena buat dalam masa yg singkat. Pastu bila lecturer tak ada atau tak datang, tu agak sakit la. Sudah tentu kelas akan kena ganti dan topic yg kena belajar tertangguh. Maka, silibus mungkin tak abes. Banyak gak la yg sy dengar dr kwn2 yg lecturer dia ngajar tak abes lgipun. Final exam dah next week. Takut sy dengar. Alhamdulillah la, lecturer saya semua best sebab diaorang dah abeskan silibus awal2 lgi. Macam UNGS, hari khamis dah tak ada kelas sebab dah abes belajar. Klu kelas lain, topic diaorang ada lagi separuh lecturer tak abes cover lagi. Huhuhu...macam mana nak exam nnt. Jawabnya, kena baca sendiri la. SEN pun dah settle segala assigment. Tinggal TESTING je kot. Insyallah, ari jumaat ni kena hantar portfolio dan kami ODW siapkan.


Apa-apa pun, idup mesti di teruskan. Tak balik seharian ke bilik, sibuk ke sana sini adalah menjadi perkara biasa dalam minggu ni. Makan, tidur dan rehat dah tak hirau. Hehehe....sapa la tu. Tapi dalam dok sibuk2 ni, masih sempat "kawan" saya  nak pi dating, nak pi shoping, nak pi tengok wayang bersama so-called CF dia. Hehehe...awk, jgn marah eh. Mana aci,, org dok sibuk2, awk da masa lagi nak pi berlibur. Huhuhu....

Wahai kawan-kawan, ada masa lagi ni nak siapkan semua benda dalam minggu ni. Insyallah, sempat punya. Next week dah exam. Study pun belum kn. Aduhai, macam mana ni. Huhuhu...bersabar je la. Apa-apa pun, selamat menyiapkan diri sebelum nk exam. Study selagi ada masa. Hehehe...
SEMOGA BERJAYA buat semua.

3 comments:

Miss Ann ~♥ said...

waktu kecederaan ni la mengingati saat2 tidoq dalam class..heaven! hehhe

kalam said...

ces tido juga diingat nye huhuhu

Miss Ann ~♥ said...

sape tu yg ada so-called CF?