Saturday, October 16, 2010

(Lau Kana Bainana Habib) لو كان بيننا الحبيب

Assalamualaikum semua...

sekadar berkongsi:

لو كان بيننا الحبيب
لدنا القاصي والقريب
من طيبة قبل المغيب
طالباً قرب الحبيب

بقربه النفس تطيب
وتدعوا الله فيجيب
أنوار طه لا تغيب
بلغنا لقاه يا مجيب

فدتك روحي يا حبيب
محمد مكرم الغريب
بقربك الروح تطيب
يا رحمة للعالمين

 
meanings:
If the beloved (s.a.w.) were among us
Those from far & near will come to him (s.a.w.)
Hoping to see the sun of goodness before it sets
Desiring to be near to Him (s.a.w.)

In this company the soul feels great
On that moment If it prays to Allah, Allah will surely answer
The light of Taha (s.a.w.) will not cease to exist

Oh Ya who answers prayer please fulfill our hope to meet him (s.a.w.)
I am willing to sacrifice my life for you
Oh beloved (s.a.w.)
Muhammad s.a.w. honor of strangers
In your company the soul feels great
Oh mercy to all the worlds (s.a.w)

p/s: ringtone my hp :)



10 comments:

Anonymous said...

Salam..wall terbaik..cuma pada lirik bahasa arab tu ada clap ckit..
1.Perenggan ke-2:بقربه bukan في قربه
2.Pastu bawah perenggan ke-2 tu tambah و&ا jd وتدعوا ..k selamat membetulkan..

nadia said...

to Anonymous:
saya dah betulkan. terima kasih sebab berkunjung & menegur. Saya ni walaupun belajar arab, tp bab grammar ni tak le pandai. Main copy paste je. terima kasih lg sekali ye.

Iffah said...

Salam. Minta izin share. Syukran
E-Fah.com

laok said...

Salam. Minta izin share. Syukran

khayratun hisan said...

minta izin share ye :) nice blog

Anonymous said...

as'kum... alhamdulillah, dapat gak saye download lagu ni. jazakillah khairan kasiran :-).. tapi nak tanya cket, lagu ni dah full version ke?

nadia said...

kpd yg berkunjung ke sini. terima kasih saya ucapkan.
kpd yg mahu share, silakan. amat2lah di alu-alu kan ^_^

sy xpasti lgu ni dah ada full version atau tak. sy download dh lama, mgkin skrg dah ada kot. kalau jumpa yg full version, bleh kongsi dgn sy ^_^

Anonymous said...

salam,

bole la pg pada link bawah ni..insyaAllah full version :)

http://www.4shared.com/audio/5Tk6E-GC/Abdul_Rahman_Muhammad_-_Lau_Ka.html

Anonymous said...

xmampu tahan air mata bila nasyid sambil hayati maksud lagu ni..sgt mendalam luahan rasa hati,kerinduan pada Rasul...ya Rasul ubati kerinduan kami..

Rafhan said...

Alhamdulillah, jumpe jgk maksud lirik lagu ni... slalu dengar lagu ni kat TV alhijrah waktu cuti bulan puasa ari tu... Thanx sebab sudi share bersama kami.. Izinkan saya tulis di blog saya...

p/s: seriously, mmg touching habis lagu ni... semoga bertambah cinta kita semua kepada Rasulullah bila dengar lagu ni.. Insyaallah..