Wednesday, September 8, 2010

Saya di Tag...Maka saya pun menjawab Tag tersebut

Lima perkara yang anda suka tentang bulan puasa: 
-setiap apa yg kita lakukan adalah ibadah; tidur pun ibadah :)
-boleh bersolat terawikh
-dapat melakukan byk amalan wajib & sunat
-dpt cuti tak perlu puasa :)
-ada mlm Lailatul Qadar
Lima perkara yang anda best tentang bulan puasa:
-imam terawikh kat masjid UIA bacaan dia sgt best. Syahdu je dengar. Sbb tu suka solat kat sana.
-ada bazar Ramadhan kat Convest Hill yg sebelah je ngan marhalah. So, that advantage for me. Dapat pi bazar hari-hari.
- jimat masa sebab tak payah lunch
-tak payah pening2 nak pikir pasal mkn
-berat badan turun sikit


Lima jenis makanan/minuman yang wajib ada masa berbuka puasa:
-buah kurma
-air 
-kuih 
-nasi + lauk
-pencuci mulut (kadang-kadang je ada)

Lima cerita best/tak best puasa anda:
-Cerita Best: Dapat cuti bbrapa hari, tak perlu puasa :)
-Cerita Best: Dapat berqiyam di Masjid Pak Lah. Imam yg conduct tu sgt best :)
-Cerita Best: Rasanya Ramadhan kali ini lebih baik dr Ramadhan yg lepas
-Cerita Tak Best: Rasanya, thn ni tak dpt habis khatam 1 Quran. Huhuhu...
-Cerita Tak Best: Cuti raya, tp homework byk nk kena siapkan. Abes cuti ada 2 exam kena hadapi. 

Lima orang kena tag:
-Ramadhan pun dah nak ke penghujung, so mcm dah tak valid utk tag ni di buat
-sapa nak buat, silalah
-selamat menjawab tag :)

0 comments: